قویترین وکیل سرقفلی در مشهد | وکیل سرقفلی در ایران

قویترین وکیل سرقفلی در مشهد

قویترین وکیل سرقفلی در مشهد


قویترین وکیل سرقفلی در مشهد

تماس مستقیم با قویترین وکیل سرقفلی در مشهد 

09155129243 و 09306924956

حق کسب و پیشه و تجارت و سرقفلی :

در رویه قضایی حق کسب و پیشه و حق سرقفلی را یک چیز می دانند و دو مقوله جدا از هم نمی دانند. اما آنچه مسلم است اینکه تفاوتهایی بین این دو وجود دارد. زمانی که یک ملکی تجاری به اجاره واگذار میشود ، محل اشتغال برای شخصی که سرقفلی را به اجاره پذیرفته است دارای اهمیت است ،زیرا بعد از یه مدتی اعتبار پیدا میکند و می تواند مشتری نیز جذب نماید .زمانی که مالک ملک تجاری خود را به اجاره واگذار میکند ، مبلغی به عنوان سرقفلی دریافت میکند .و اگر حق انتقال به غیر از مستاجر سلب نشده باشد ، مالم منفعت میتواند از مستاجر جدید مبلغی به عنوان سرقفلی اخذ نماید .

چگونگی ایجاد حق کسب و پیشه

تفاوتها ی این دو را میتوان این گونه بر شمرد :

سرقفلی معمولا مبلغی است که مالک علاوه بر اجاره بها از مستاجر دریافت می کند، ولی حق کسب و پیشه مبلغی است که در قبال تخلیه یا انتقال مورد اجاره از سوی مالک به مستاجر پرداخت می شود. حق کسب و پیشه بیشتر در بستر زمان و به واسطه نوع فعالیت تجاری، مکان ملک و شهرت تاجر دست می آید.

تماس مستقیم با وکیل پایه یک دادگستری ثنا وکیل 09155129243 و 09306924956 

تماس مستقیم با وکیل پایه یک دادگستری ثنا وکیل 09155129243 و 09306924956

قویترین وکیل سرقفلی در مشهد

وکیل موجر و مستاجر در مشهد

فرق سرقفلی و حق کسب و پیسه

سرقفلی معمولا به مبلغی که مالک علاوه بر اجاره بها از مستاجر دریافت می کند گفته می شود. ولی حق کسب و پیشه مبلغی است که در قبال تخلیه یا انتقال مورد اجاره به مستاجر پرداخت می شود. اصولا حق کسب و پیشه در بستر زمان و به واسطه نوع فعالیت تجاری، مکان و متراژ ملک،شهرت تاجر و موارد این چنینی به دست می آید.

در حق کسب و پیشه و تجارت ، مالک ملک واگذار شده به مستاجر نمی تواند پس از انکه مدت و قرارداد اجاره به اتمام رسید ، بدون پرداخت هیچ مبلغی از مستاجر بخواهد که ملکش را تخلیه نماید .  مبلغی که باید پرداخت شود در واقع همان دسترنج اعتبار و شهرتی است که که مستاجر در مدت قرارداد اجاره در آن محل کسب کرده است .

قویترین وکیل سرقفلی در مشهد

گروه وکلای توانا مشهد vakil-tavana.com

مهمترین مساله ای که در روابط موجر و مستاجر باید به آن توجه کرد آن است که :

روابط آن ها بر اساس کدام قانون و تحت چه شرایطی تنظیم می شود. اگر طرفین قرارداد اجاره بخواهند روابط استیجاری خود را تحت قانون مصوب سال 1376 در آورند باید نکاتی را در اجاره نامه رعایت کنند. اگر قرارداد اجاره به صورت عادی تنظیم می گردد الزاما باید دو نفر به عنوان شاهد آن را امضا کنند و یا این که اگر اصل قرارداد اجاره مربوط به قبل از سال 1376 باشد.  ولی طرفین قراردادشان را بعد از زمان لازم الاجرا شدن این قانون  تمدید کرده باشند

این قرارداد مشمول قانون سال 76 نخواهد بود و روابط شان بر مبنای قانون سال 1356 تنظیم خواهد شد. و مطابق این قانون با آن ها رفتار میگردد. قانون سال 1356 از جمله قوانین آمره می باشد . و شامل قرارداد های اجاره که قبل از سال 1356 ، مثلا در سال 1345 منعقد شده است ، میگردد . در این قانون موجر هر سه سال یه بار حق دارد که اجاره بها را تعدیل نماید . در این قرارداد امکان دارد میزان اجاره بها مشخص نشده باشد ، در این حالت دادگاه میزان آن را به نرخ روز محاسبه میکند .

سرقفلی و قانون سال 1356 :

قانون سال 1356 از مستاجر ملک حمایت میکند و امکان توافق بر خلاف این قانون وجود ندارد و باطل است . اگر قرارداد اجاره ای قبل از سال 1356 منعقد شود ، مشمول قانون روابط موجر و مستاجر 1356 می باشد .

پرسش و پاسخ

سوال 1:

آیا کسانی که روابط شان را بر مبنای قانون سال 1376 تنظیم می کنند حق سرقفلی به آن ها تعلق می گیرد؟

پاسخ :

در پاسخ باید گفت اگر مالک، ملک تجاری اش را به دیگری اجاره دهد می تواند مبلغی را تحت عنوان سرقفلی از مستاجر دریافت کند. و بعد از پایان مدت اجاره و تخلیه مستاجر می تواند سرقفلی را به نرخ و قیمت عادله روز از مالک دریافت کند.برای این امر نیز اگر بین طرفین توافق وجود نداشته باشد دادگاه با تعیین کارشناس قیمت عادله روز را تعیین می کند و برای تعیین قیمت عادله مکان تجاری و نحوه استفاده از آن و موقعیت ملک و … را در نظر گرفته می شود. اگر هر یک از طرفین نسبت به نظر کارشناس اعتراضی داشته باشند می توانند. از دادگاه تقاضای ارجاع امر را به هیات سه نفره از کارشناسان به عمل آورند.

وکیل سرقفلی در مشهد

وکیل سرقفلی در مشهد

قویترین وکیل سرقفلی در مشهد

بهترین وکیل موجر و مستاجر در مشهد

سوال 2:

اگر مالک هنگام اجاره، سرقفلی نگرفته باشد ولی مستاجر مغازه را با سرقفلی به دیگری واگذار کند، رابطه این دو چگونه است؟

پاسخ :

چنان چه مالک سرقفلی نگرفته باشد ولی مستاجر با دریافت سرقفلی مغازه را به دیگری اجاره دهد. پس از پایان مدت اجاره مستاجر دوم حق مطالبه سرقفلی از مالک را ندارد. و با پایان مدت اجاره مکلف است مغازه را تخلیه کند و اگر مدعی حقی است به کسی که ملک را از او اجاره کرده، مراجعه می کند.

قویترین وکیل سرقفلی در مشهد

بهترین وکیل حقوقی در مشهد

سوال 3:

اگر مستاجر حق انتقال به غیر نداشته باشد،

آیا می تواند مالک را ملزم به انتقال مغازه به مستاجر دیگری کند؟

جواب :

چنان چه مستاجر حق انتقال به غیر نداشته باشد با پرداخت سرقفلی به مالک باز هم حق انتقال به غیر نداشته و پس از پایان مدت اجاره مکلف به تخلیه مغازه است و در این فرض که سرقفلی را به مالک پرداخته، مالک باید هنگام تخلیه به نرخ عادله روز به وی سرقفلی بدهد.

سوال 4:

سوال اساسی که اینجا پیش می آید این است که آیا حق کسب و پیشه

به مستاجری که مطابق قانون سال 76 قرارداد اجاره تنظیم کرده، تعلق می گیرد

پاسخ :

در جواب باید گفت اصولا برابر قانون مشاوره حقوقی سال 76 اصل بر آن است

که حق کسب و پیشه وجود نداشته باشد مگر آن که دو شرط زیر وجود داشته باشد:

1-ضمن عقد اجاره شرط شود تا زمانی که ملک مورد اجاره در تصرف مستاجر است، مالک حق افزایش اجاره بها و تخلیه ملک را ندارد و متعهد شود هر ساله ملک را به همان مبلغ به او واگذار کند.در این صورت مستاجر می تواند برای اسقاط حق خود مبلغی را به عنوان سرقفلی از مالک مستاجر دیگر دریافت کند.

2-در ضمن عقد اجاره شرط شود که مالک، ملک را به غیر مستاجر اجاره ندهد و هر ساله آن را به اجاره متعارف به مستاجر متصرف واگذار کند.مستاجر می تواند برای اسقاط حق خود و یا تخلیه محل مبلغی را به عنوان سرقفلی مطالبه و دریافت کند. در احتمالی دیگر اگر مدت اجاره تمام شود و مستاجر مبلغی به عنوان سرقفلی نپرداخته باشد آیا می تواند مبلغی به عنوان حق کسب و پیشه دریافت کند؟جواب از نظر قانون خیر است. زیرا برابر قانون سال 76 تنها در صورتی که مستاجر مبلغی به عنوان سرقفلی به مالک پرداخته باشد، حق دارد هنگام تخلیه از مالک به نرخ عادله روز از او سرقفلی را باز پس گیرد.

قویترین وکیل پرونده ملکی در مشهد

قویترین وکیل پرونده ملکی در مشهد

قویترین وکیل سرقفلی در مشهد

وکیل در مشهد 

سوال 5:

اگر مستاجر بدون رضایت مالک، عین مستاجره را به دیگری انتقال دهد. و از طرفی مطابق قرارداد حق انتقال به غیر هم نداشته باشد حق سرقفلی پرداختی قابل مطالبه است یا خیر؟

پاسخ :

در این حالت اگر مغازه بعد از لازم الاجرا شدن قانون سال 76 به اجاره واگذار شود و بدون رضایت موجر به غیر واگذار شود، در صورت صدور حکم تخلیه به علت انتقال به غیردمستاجر یا متصرف مغازه استحقاق دریافت نصف حق سرقفلی را دارد.

وکیل سرقفلی در مشهد

پرونده های مربوط به ملک و خصوصا سرقفلی و حق کسب و پیشه به دلیل

تخصصی بودن آن نیاز به یک وکیل کار آزموده و با تجربه کافی دارد

قبل از هر اقدامی با وکیل با تجربه این موضوع مشورت نمایید

مشاوره تلفنی با وکیل سرقفلی در مشهد رایگان است

از گروه وکلای عدالت جو و گروه وکلای توانا کمک بگیرید

تماس مستقیم با وکیل پایه یک دادگستری ثناوکیل09155129243 و 09306924956

سرقفلی در قانون

ماده ۶ قانون سال ۷۶ می گوید،

هرگاه مالک، ملک تجاری خود را به اجاره واگذار کند می تواند مبلغی به عنوان سرقفلی از مستأجر دریافت کند و مستأجر می تواند در طول مدت اجاره برای واگذاری حق خود مبلغی را از موجر یا مستأجر دیگر به عنوان سرقفلی دریافت کند مگر آنکه در ضمن حق اجاره حق انتقال به غیر از وی سلب شده باشد.

تبصره الف: چنانچه مالک سرقفلی نگرفته باشد و مستأجر با دریافت سرقفلی ملک را به دیگری واگذار کند، هنگام تخلیه مستأجر حق مطالبه سرقفلی به قیمت عادلانه روز را دارد.

ماده ۷:

هرگاه ضمن عقد اجاره شرط شود، تا زمانیکه عین مستاجره درتصرف مستاجر باشد مالک حق افزایش اجاره بها و تخلیه عین مستاجره را‌نداشته باشد و متعهد شود که هر ساله عین مستاجره را به همان مبلغ به او واگذار نماید در اینصورت مستاجر می‌تواند از موجر و یا مستاجر دیگر‌مبلغی بعنوان سرقفلی برای اسقاط حقوق خود دریافت نماید.

همچنین هرگاه ضمن عقد اجاره شرط شود که مالک عین مستأجره را به غیر مستأجر اجاره ندهد و هر ساله آن را به اجاره متعارف به مستأجر متصرف واگذار کند، مستأجر می تواند برای دریافت حقوق خود یا تخلیه محل مبلغی را به عنوان سرقفلی مطالبه کند.

سوال :

آیا نوشتن مدت اجاره در حق مستاجر اثری دارد برای سرقفلی و یاحق کسب و پیشه ؟

پاسخ :

اجاره ها معمولا یک ساله بسته می شوند که اجاره و قید مدت در آن اثری نخواهد داشت. حتی اگر اجاره تمدید شده و مشمول اجاره های سال ۵۶ باشد

تقسیم حق سرقفلی و کسب و پیشه در زمان تقسیم ترکه :

حق سرقفلی و حق کسب و پیشه قابلیت تقسیم بین وراث را ندارد و تنها راه آهن فروش و تقسیم وجه آن بین وراث است

امتیاز این مقاله :
به این مقاله چه امتیازی می دهید؟
[جمع امتیازات: 4 امتیاز شما: 5]

دپارتمان حقوقی

بهترین وکیل سر قفلی در مشهدبهترین وکیل سر قفلی مشهدوکیل خوب مشهدوکیل خوب وکیل سر قفلی در مشهدوکیل سر قفلی در بجنوردوکیل سر قفلی در بیرجندوکیل سر قفلی در رشتوکیل سر قفلی در ساریوکیل سر قفلی در سمنانوکیل سر قفلی در سنندجوکیل سر قفلی در شاهرودوکیل سر قفلی در شیرازوکیل سر قفلی در قزوینوکیل سر قفلی در گرگانوکیل سرقفلی در اراکوکیل سرقفلی در بجنوردوکیل سرقفلی در بیرجندوکیل سرقفلی در تایبادوکیل سرقفلی در تبریزوکیل سرقفلی در تربتوکیل سرقفلی در سرخسوکیل سرقفلی در شیروانوکیل سرقفلی در فاروجوکیل سرقفلی در قموکیل سرقفلی در قوچانوکیل سرقفلی در کاشمروکیل سرقفلی در کرجوکیل سرقفلی در کرمانوکیل سرقفلی در گرگانوکیل سرقفلی در گنبدوکیل سرقفلی در مشهدوکیل سرقفلی در مشهد تهرانوکیل سرقفلی در نیشابوروکیل سرقفلی دراهوازوکیل سرقفلی سبزواروکیل مشهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 13 =